Trycktekniker

Trycktekniker hos Toppoint.  Ett av Toppoints tre kärnvärden!

UV High Gloss

Med UV-printer görs snygga rundtryck på ett effektivt tillvägagångssätt. Därför erbjuder vi detta som standardmärkning på många av våra produkter.

Här trycker vi bla.: vattenflaskor, muggar och termosar.

 

Doming

Doming, eller hos oss kallat Logotops, är en snygg, lyxig och hållbar dekal. Med ett fullfärgstryckt digital print i botten och epoxy-lager ovanpå skapas en dekal med 3D-effekt. Tillgänglig i de flesta former och storlekar. Pris baseras på storlek, se prislista under fliken ”kataloger och prislistor”.

Doming används bla. till: nyckelringar, måttband men framförallt som en snyggare och lyxigare klisterdekal.

 

 

Silk Screen Print

Screentryck bygger på att färg, men hjälp av en arm, pressas genom en tunn silkeväv som är fastspänd i en ram. Schabloner täcker de partier av väven som inte ska släppa igenom färg till produkten under ramen.

Här trycker vi bla.: Pennor, kassar och kubblock.

 

Pad print

Denna metod, som på svenska kallas tampotryck, används främst för produkter med runda (konvexa) ytor, som tex. en boll. En arm med silikonhuvud hämtar färg från en schablon där önskat artwork är avbildat och applicerar sedan på produkten.

Här trycker vi bla.: Pennor, läppbalsam och mintburkar.

 

 

Laser engraving

Lasergravyr innebär att man med hjälp av en laserstråle skär ut ett mönster på en yta av metall och den underliggande färgen framträder. Lasergravyr skapar en lyxig känsla.

Här trycker vi bla.: Pennor, ficklampor och termosar.

 

Transfer

Transfer som märkningsmetod innebär att man med ett screentryckt print värmer på printen på önskad produkt. En metod som används sen 1700-talet på keramik. I vår produktion för muggar bränner vi in transfern vid 800 grader vilket innebär att din logo sitter kvar, länge.

Här trycker vi bla.: kassar, muggar och sadelskydd.

 

 

Sublimation

Sublimering är en digitaltryckt transfer som sedan värms på produkten. Resultatet blir ett snyggt fullfärgstryck.

Här trycker vi bla.: muggar

 

Digital Printer

Från 2015 har vi en toppmodern digitalprinter som vi använder till att erbjuda snygga fullfärgstryck på alla våra plastprodukter med plana ytor.

Här trycker vi bla.: giveaways som isskapor och plåsteraskar.

GS Plastics


Vi är väldigt stolta över att vi designar och producerar större delen av vårt pennsortiment i vår egen fabrik i Tyskland. Detta är helt i vår linje gällande CSR-arbete och hållbarhet. Ovan en liten film från vår fabrik i södra Tyskland. 

I början av filmen ser ni skissandet på succépennan Wega!